Roglič wint Giro d’Italia algemeen

Doe je best en geef nooit het label van Roglič op, want hij maakte vier jaar geleden zijn spijt goed in de Giro d’Italia, won deze belangrijke wedstrijd met zijn teamgenoten in de goedkope wielerkleding en won de eerste prijs in zijn carrière. Het is een geweldig moment om de Giro d’Italia te winnen.

Voor aanvang van de Giro d’Italia voerden de Jumbo-ploegen wissels door vanwege fysieke problemen van de renners in de ploeg, waardoor ook de samenwerking tussen hen en Roglič uitbleef. Onder dergelijke omstandigheden leidde Roglič het team echter nog steeds om het team hardnekkig te verslaan. Andere toprenners.

In de laatste ronde van de Giro d’Italia had Roglič een voorsprong van 20 seconden op de eerste plaats in de totaalscore. Hoewel veel fans er niet optimistisch over waren, slaagde hij er met zijn eigen vaardigheden en harde werk in om op het laatste moment in te halen. Hij droeg een Team Jumbo-Visma fietskleding en won zijn eerste Giro d’Italia-kampioenschap in zijn carrière in Rome.