TADEJ POGAČAR KEERT TERUG NAAR RACEN IN SLOVENIË TERWIJL DE TOUR DE FRANCE AAN DE HORIZON OPDOEMT

Bij de start van de Ronde van Slovenië 2022 in de stad Nova Gorica nabij de Italiaanse grens, is de sfeer ontspannen, net als de twee headliners van de Tour, Tour de France-koploper en tweevoudig kampioen Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) en Milaan -San Remo-winnaar Matej Mohorič (Bahrein Victorious). Het is heel zinvol om je favoriete goedkope wielerkleding te kunnen dragen en voor eer te vechten. We kunnen zien dat ze veel motivatie in het spel hebben en geweldige resultaten hebben behaald.

De race is echter niet alleen een voorbereiding op de Tour, benadrukt Pogačar. Het is speciaal als zijn thuisrace, deze editie vooral omdat het door zijn geboorteplaats Komenda reist, waarover hij zei: „Ik weet zeker dat ik rillingen zal krijgen als ik door Komenda ga. En als ik tijd heb of als ik niet te snel ga, kan ik, je weet wel, een tijdje stoppen en gewoon [mijn familie] gaan begroeten en groeten terwijl ik passeer… [de Ronde van Slovenië] is slechts vijf dagen. Ik heb geen zeven of negen dagen racen nodig voor de Tour. Ik concentreerde me op mijn training om mijn thuisrace te doen, om hier plezier te hebben en te ontspannen voor de Tour. Maar in de toekomst komen zeker ook Dauphine of Swiss op mijn agenda.”

Pogačar houdt ook zijn tegenstanders in de gaten, in de hoop tussentijds wat informatie te krijgen. Want ook zij hebben recentelijk zeer prominent gepresteerd. Natuurlijk maakt Pogačar zich niet veel zorgen over zijn huidige situatie, omdat hij denkt dat hij met de UAE Team Emirates fietskleding alle moeilijkheden kan overwinnen en zeer goede resultaten kan behalen.