Cowie doet voor het eerst in zijn carrière mee aan de Grand Tour

In de recente Giro d’Italia droegen Cowie en Sheehan goedkope wielerkleding om de jongere generatie atleten ertoe te brengen zichzelf te bewijzen. Als zaadspeler in Nederland wordt er door de buitenwereld met spanning uitgekeken naar Cowie, die voor het eerst meedoet aan de Grand Tour. Er zijn dit jaar veel sprintetappes in de Giro d’Italia. Voor Cowie, die onervaren is in zijn eerste grote ronde, zal hij tevreden zijn zolang hij er een wint.

Team Jumbo-Visma stelde voor aanvang van de wedstrijd dat het hoofddoel van de Giro d’Italia dit seizoen het strijden om het etappekampioenschap is. Als er een wonder gebeurt en een teamgenoot de Giro d’Italia wint, zou dat het beste resultaat zijn, maar het hoofddoel van het team is strijden om het etappekampioenschap. Sectiekampioen, dus de renners moeten gewoon op hun best presteren en hun beste kunnen laten zien in de sprintetappe.

Jonas Vingegaard raakte gewond bij een valpartij in de Ronde van Baskenland. Na ruim tien dagen lijden werd Jonas Vingegaard eindelijk uit het ziekenhuis ontslagen. Door de ernstige crash raakte de tweevoudig Tour de France-kampioen ernstig gewond, waarbij hij niet alleen zijn sleutelbeen en ribben brak, en leed ook aan een longkneuzing en longontsteking, en het team kon niet beoordelen of hij de Team Jumbo-Visma fietskleding kon dragen en kon meedoen aan de Tour de France van dit seizoen.