INEOS Grenadiers Richard Carapaz

Richard Carapaz, een beroemde wielrenner geboren in Edogua, is een held van dit land en won zijn eerste Olympische gouden medaille in zijn carrière en tegelijkertijd de tweede Olympische gouden medaille in de geschiedenis van Ecuador. Wielrennen is zijn favoriete sport en hij houdt ervan om in zijn fietskleding goedkoop over de finish te rijden.

Achter het succes zijn het harde werk en de strijd van Richard Carapaz onmisbaar. Toen hij een tiener was, hielp hij met verschillende huishoudelijke taken en boerderijwerk thuis, waardoor Richard Carapaz ook een goede gewoonte kon ontwikkelen. Hij is zeer verantwoordelijk. Het winnen van het eerste kampioenschap was de grootste aanmoediging en eer voor deze jonge coureur.

Op 16-jarige leeftijd begon Richard Carapaz de informatie van professionele chauffeurs te begrijpen, uit liefde begon hij aan de weg van de chauffeur. Hij heeft het geluk dat hij van de sport houdt en de comfortabele Ineos Grenadiers fietskleding helpt hem om stabiel te zijn, maar Richard Carapaz is ook zeer capabel en zijn inspanningen zijn iets dat elk kind zou moeten leren.